Wildrecepten voor de Bradley rookovens
Met onze Bradley rookovens bereidt u op een eenvoudige manier de lekkerste gerookte vis, vlees, wild en gevogelte, maar ook groente, fruit en kaas. Hieronder volgen een paar makkelijke en lekkere wildrecepten.
Salade met eigen gerookte duivenborst: Voordat de salade wordt klaargemaakt, worden eerst de duivenborsten als volgt gepekeld en gerookt: Wrijf de duivenborsten goed in met Bradley demerara pekelkruiden en zet ze circa 6 uur afgedekt in de koelkast. Spoel de duivenborsten af met water en leg ze circa 45 minuten in de voorverwarmde (100 graden) Bradley rookoven. Keer halverwege de rooktijd de duivenborsten om. Laat de duivenborsten afkoelen en snijd ze in dunne plakjes. Leg gemengde groene slasoorten op de bordjes. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel frambozenazijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper (deze hoeveelheid is voor 2 personen). Giet deze dressing over de salade, strooi circa 50 gram pijnboompitten erover. Leg de duivenborstplakjes op de salade en garneer dit met een aantal verse frambozen.