Visrecepten voor de Bradley rookovens

Met onze Bradley rookovens bereidt u op een eenvoudige manier de lekkerste gerookte vis, vlees, wild en gevogelte, maar ook groente, fruit en kaas. Hieronder volgen een paar makkelijke en lekkere visrecepten.

Gerookte zalmforel van Crazy Chef, een cateraar die houdt van heerlijk en eerlijk eten. Crazy chef verzorgt heerlijke diners en bbq`s vanuit een unieke buiten keuken, voorzien van onze Bradley rookoven:

Ingrediënten:

  • 4 zalmforellen van circa 300 gram per stuk
  • 50 gram grof zeezout
  • 2 citroenen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook

Hak de knoflook en rozemarijn grof en meng dit met het zeezout en de uitgeknepen citroenen. Wrijf dit mengsel over en in de schoongemaakte zalmforellen. Zet dit ongeveer een uur afgedekt in de koelkast. Haal het meeste van de marinade van de zalmforellen af en plaats de vis in de voorverwarmde (80 graden) Bradley rookoven. Doordat de vis op een lage temperatuur wordt gegaard behoudt hij zijn vocht en smaak. Na circa 55 minuten zijn de zalmforellen heerlijk zacht en gaar. Indien gewenst kunnen ze van te voren worden gerookt en 3 minuten voor het serveren, nog even in de rookoven op 160 graden en smullen maar!

Borrelhapjes van eigen gerookte makreel:

Voordat de borrelhapjes worden klaargemaakt, wordt eerst de makreel als volgt gepekeld en gerookt: Wrijf de schoongemaakte makreel goed in met 1 theelepel Bradley suiker pekelkruiden en zet dit een nacht afgedekt in de koelkast. Spoel de makreel af met water en leg hem circa 45 minuten in de voorverwarmde (90 graden) Bradley rookoven. Keer halverwege de rooktijd de makreel om. Laat de vis afkoelen, verwijder de kop, het vel en de graat en trek hem in kleine stukken.

Gevulde eieren met makreel: Snijd 4 hardgekookte eieren doormidden, haal de dooiers eruit en prak deze fijn. Meng dit met circa 80 gram gerookte makreel, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel crème fraîche, zout, peper en bieslook. Schep dit mengsel in iedere eierhelft en garneer dit met twee sprietjes bieslook.

Gegrilde ciabatta met makreel, pesto en tomaatjes: Snijd de ciabatta in dunne sneetjes, bestrijk deze met groene pesto en rooster deze circa 1 minuut onder de hete grill. Leg op ieder gegrild sneetje pesto-ciabatta een stukje gerookte makreel en een schijfje cherrytomaat. Garneer dit met een blaadje basilicum.

Toast met makreel en appel: Prak circa 150 gram gerookte makreel fijn en meng dit met 1 eetlepel crème fraîche, zout en peper. Snijd een Granny Smith appel in dunne schijfjes, halveer deze en besprenkel ze met een beetje citroensap. Besmeer krokante toastjes met het makreelmengsel en steek er een stukje appel in.

Gerookte gamba`s: Besprenkel de rauwe gamba`s met een beetje olijfolie en leg deze op een fijnmazig rooster in de voorverwarmde (90 graden) Bradley rookoven. Na circa 20 minuten zijn de gamba`s heerlijk gerookt. Doe naar wens een beetje kruidenzout erop en dip de gerookte gamba`s in een beetje Alioli (knoflook mayonaise). Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • IDEAL
  • paypal
  • Facebook
  • Twitter
  • NOJG
  • Logo KNJV
  • Fjällräven
  • Seeland
  • Deerhunter
  • Harkila
  • Jack Wolfskin
  • Rovince
  • Le Chameau
  • Aigle
  • Hanwag
  • Skogen
  • Chiruca
  • Hubertus
  • Buck Knives
  • Leica
  • Turner Richards
  • Swedteam
  • Fud lokkers
  • Led Lenser

Openingstijden:

Online-bestellingen worden op werkdagen verstuurd.

Telefonisch en per mail van ma-vr 9.00 - 18.00 uur

Afhalen op afspraak

Veilingweg 63
3981 PB  Bunnik

+31 (0)30 633 89 74
info@metsjachthuis.nl

© 2010 - 2024 Mets Jachthuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel